zondag 29 juni 2008

Een heel speciale plek

Podere del Buongustaio
Italie is een land waar u veel indrukken kunt opdoen, maar wij zijn het er over eens dat wij een heel speciale plek hebben gevonden.De plek die wij gevonden hebben is er een waar het leven en de tijd even stil staan,

waar u direct het gevoel heeft dat het drukke leventje van thuis van u af valt. Een plek waar u kunt genieten van het goede van het leven.
Het is een plek waar u indrukken krijgt die u nooit meer vergeet.
Montegiove


ons huis op afstand

koeien van de kasteel eigenaar
ons huis

Net buiten een klein dropje dat Montegiove heet, vindt u Podere del Buongustaio.
Dames uit het dorp........

Dorpskiekjes
Bij Podere del Buongustaio, wat betekent het landgoed van de fijnproever, kunt u vakantie houden op bijzondere wijze.

U kunt samen met uw partner komen, maar ook kinderen zijn welkom. Wij willen u een belevenis meegeven met de nadruk op genieten. Genieten van het mooie landschap van de heuvels van Montegiove, maar er komen ook speciale arrangementen, zoals een wijnvakantie waarin u kennis maakt met de wijnen van Umbrie en Toscane en waar Babette van Hattem u meeneemt naar bijzondere wijnhuizen. Maar wat dacht u van een culinaire vakantie, waarin u een week lang kunt koken met Joop Zwiep die 10 jaar met een Michelin ster heeft gekookt. Voor dames en heren die Quilten kunt u zich opgeven voor een van onze quiltarrangementen, die Babette voor u gaat verzorgen. Komt u een vakantie houden met uw kinderen, dan kan het zijn dat de kinderen voor een speurtocht worden uitgenodigd in het donker, dat wij op zoek gaan naar de stekelvarken familie die dicht bij ons woont of dat uw kinderen met de kinderen van ons een lunch voor u bereiden met verse pasta van onze dochter Marysha en de heerlijke tomatensaus van onze zoon Giannai.


Bezienswaardigheden
Het bijzondere van dit kleine stukje van Italie is dat het er heerlijk rustig is maar dat u wel in de buurt bent van veel mooie plaatsen. Rome, Orvieto, Perugia en Citta della Pieve zijn in een redelijke tijd te berijden.
Hieronder voor u even een overzichtje van mooie steden:
Arezzo 96 km,
Assisi 65 km,
Montalcino 80 km,
Montefalco 62 km,
Montepulciano 52 km,
Orvieto 44 km,
Perugia 37 km,
Siena 108 km,
Spoleto 79 km,
Todi 44 km,
Torgiano 49 km.
Rome kunt u in iets meer dan 1 1/2 uur te bereiken. Maar wat dacht u van bijvoorbeeld
Tivoli naast Rome met haar bijzondere villa's Adriana, d' Este en Gregoriana. Neem een dag om u te laven in serene rust en vind verkoeling in de schaduwen van de prachtige tuinen die daarbij horen. Ook willen wij u vertellen over Scarzuola een klooster waar architectuur op een zeer bijzondere wijze te bewonderen valt. Kijk ook eens op de site van Umbria Verde.
De Natuur rond Montegiove
In Montegiove zit u midden in de prachtige natuur, u hoort de koekoek dagelijks, maar ook fazanten en spechten, u ziet de vlaamse gaaien zweven door de beboste heuvels. Waarbij u deze vogels gewoon ziet genieten van hun vrijheid.
Wat u verder aan dieren kunt tegenkomen tijdens een wandeling of fietstocht zijn vossen, stekelvarkens, maar ook bevers vind u in dit mooie stukje Italie.
Meren in de buurt van Montegiove zijn Lago Trasimeno en Lago Bolsena. Een prachtig uitzicht vanuit de bergen heeft u vanuit Grepoliscieto, Pratalenza en Panicale op Lago Trasimeno. In het pitoreske dorpje Panicale kunt u meteen een heerlijk ambachtelijk gemaakt ijsje eten en het dorpje verkennen met kleine pleintjes. In de koudere maanden kunt u er terecht voor een warme kop chocalademelk in de meest uiteenlopende smaak variaties, zoals warme pure chocolade melk of warme witte chocolade melk met pistache nootjes.

Figuren die u tegen kunt komen als ze niet op school zitten:


Als u op de hoogte gehouden wilt worden van de ontwikkelingen van dit vakantieparadijsje dan kunt u een berichtje met adresgegevens achterlaten op dequiltschuur@gmail.com

Een bijzonder vriendelijke groet van Adje, Danny en Babette.

12 opmerkingen:

martine zei

Wat heerlijk om met je mee te kijken.
Het is net de Italiaanse Droom.
Veel geluk voor jou en je familie en tot blogs of tot ziens in je winkel on line.
Groetjes Martine

A3jana zei

Dát ziet er héél mooi uit daar!
Veel succes en geluk in Italië, Babette met je familie.
Wie weet zie je me ooit nog eens verschijnen voor een quiltvakantie?! Tot dan kijk ik wel regelmatig op je blog en je quilt-verkoopsite de Quiltschuur.

groeten, Adrie Jansen

Jacomien zei

Ik wens jullie heel veel succes met deze grote verandering in jullie leven, en wens jullie een fijn leven toe in Italië.

groetjes, Jacomien de Ruijter

Lia zei

Jullie hebben gelijk om het jachtige Nederland achter je te laten met al zijn regeltjes.
Hopelijk geeft Italie jullie meer ruimte.
Heel veel geluk.
Groeten,
Lia Bok

mthpersoon zei

Wij zijn in 1981 in Umbrie op vakantie geweest en zo te zien is er niet veel veranderd aan de heerlijke rust daar. Ik wens jullie een prachtige toekomst in jullie nieuwe vaderland. Groetjes uit Parijs van Marie-Thérèse

katrien zei

Ziet er mij een hele mooie plek uit.
Succes.

Anoniem zei

babette, het ziet er heel mooi en leuk uit.
heel veel succes, met de grote omschakeling.
groetjes mieke

Sandra zei

Leuk om via dit weblog met je mee te kijken. Ik had de foto's al gezien, jullie hebben zo te zien een heerlijk plekje uitgezocht. Succes met alle dromen & dat het geluk jullie zal toelachen in Umbrië!

Jantine zei

Ik hou je web-log bij de favorieten, ik lees graag met jullie mee! En mijn droom... ooit eens die kant op komen, alleen of met ons gezin!

Succes! Jantine

Egbert zei

Geweldig, dit is Italie zo we het meer dan 20 jaar beleefd hebben. Het past precies.
We komen jullie zeker bezoeken.
We wensen allegoeds voor de teokomst en veel succes.
Dit gaat zeker lukken !!

Saluti e amore
Gea Egbert

Wendelmoet zei

Hallo Adje,

Kwam je toevalig op het spoor. Wat een goede beslissing.
Wonen en werken met dochter, schoonzoon en kleinkinderen.
Heelveel sukses gewenst.Hart groet Wendelmoet

Anoniem zei

Wat ontzettend leuk dat jullie een link hebben geplaatst naar mijn site. Groetjes Bianca (Umbria-Verde)